Pagini

luni, 17 decembrie 2012

Tot comunicarea


In epoca noastră, dominată de informatică şi de globalizare, comunicarea este mai necesară ca oricând. In familie, în  grupuri , în organizaţii şi la întâlnirile internationale nu s-ar putea transmite informaţii si nu s-ar putea lua decizii comune dacă nu se asigură o bună comunicare între participanţi.
Comunicarea este cea care oferă posibilitatea să spunem cine suntem şi a aflăm cine sunt semenii noştri. Prin buna cunoaştere a altor culturi, a altor moduri de gandire reuşim să ne convingem că există mai multe puncte de vedere în raport cu realitatea. Cultura este cea care ne dezvolta gândirea, facilitează înţelegerea situaţiilor necunoscute, ajutâ la pluralismul opiniilor şi al convingerilor.
În acelaşi timp, comunicarea contribuie la transmiterea cunoştintelor de la o generaţie la alta şi astfel se ştie cum au fost rezolvate anumite conflicte în trecut. Ea este nu doar un liant între membrii aceleaşi societăţi, ci şi o legatuă între generaţii, culturi diferite, credinţe şi mentalităţi diferite.

Niciun comentariu: